Az Effektív Mikroorganizmusok története, működése

Honnan indult?

Az EM rendszerét a józan megfigyelés tudományos szempontok szerinti elemzése hozta létre Japánban. A túlnépesedett országban a rizs évről évre önmaga utáni termesztése (monokultúra) során figyelték meg az ottani termelők, hogy az évek során nemcsak a termés mennyisége csökkent, de minősége is egyre romlott. Ennek javítására használták talajoltóként az erdőkből a rizsföldekre szórt természetesen komposztálódott termékeny humuszréteget.

Innen indult el a japán egyetemeken keresztül tudományosan előkészített útján a hatékony mikroorganizmusok története az Ember és a Természet közös szolgálatára.

Mi az EM?

Az EM (Effektív Mikroorganizmusok) egy természetes rendszer, vagy még inkább egy rendet teremteni képes természetes szer: parányi élőlények jótékony asztalközössége, amelyet a kutatók úgy válogattak össze fotószintetizáló- és tejsav baktériumokból, valamint sugár- és moszatgombákból, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt létező élőlények (növények, állatok és az ember) létezését támogassák, kiegészítsék. 

Hogyan működik?

Az EM, puffer-hatása révén, emeli a közeg kémhatását, ezáltal kiszorítva a közegből a kórokozó baktérium- és gombafajokat. A gondosan összeválogatott, több mint 80 hasznos mikrobafaj együtt, egymás hatásait erősítve dolgozik: 

  • az erjesztő és rothasztó folyamatokból karban tartják az antioxidáns anyagokat termelő folyamatokat; 
  • esszenciális aminosavakat termelnek; 
  • javítják a szerves és szervetlen tápanyagok beépülését; 
  • elősegítik a salakanyagok kiürülését; 
  • helyreállítják a bélflórát; 
  • összhangot teremtenek az élő szervezet és az élettelen világ között...

…mindezek által helyreállítva az élő szervezeten belüli harmóniát. 

Ezekkel a parányi lényekkel és anyagokkal együtt lehet élni, hiszen valamennyi itt van környezetünkben és bennünk egyaránt. Gondolták volna, hogy egy emberben mintegy 6-8 kg tömegű önálló életet élő, de az emberrel együtt dolgozó mikroba tömeg él? Pedig nélkülük nem léteznénk, többek között Ők biztosítják biztonságunkat, s ezzel a harmonikus működésünket. Önfenntartóak, csupán okos közreműködésünket igénylik. Ahelyett, hogy ésszerűtlen életmóddal, nem megfelelő táplálkozással kiirtanánk őket, a szervezetbe/szervezetre visszavezetve alkalmazni kell őket a rend helyreállításában.

Az EM egy rendszer, amely a növénytermesztésen belüli alkalmazáson kívül alkalmazható az emberi test külső és belső ápolásában, állattenyésztésben, természetvédelmi célokra, környezetünk tisztán tartásában és vizeink tisztításában egyaránt.

Olvasson tovább az EM-ről itt!

Magyarországon forgalmazza:
EM Technology Hungary Kft.
2011 Budakalász, Szentendrei út 1-3.
+36/26 343 740
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gyártja:
Multikraft GmbH, Ausztria
  

Készítette: PolarSys | Design: CreatiCity Intézet & FB/CreatiCity Group